Logo ELS    
Wie de taal heeft, heeft de toekomst...
Nederlands Engels Spaans Roemeens Italiaans Russisch Georgisch Oekrains
line decor
     
Home Over ons Locatie Contact
 
Duits Frans Grieks Portugees Hongaars Pools Turks vertalen Tsjechisch vertalen
 
line decor
     
 

Beëdigde vertalingen

Wanneer u uw officiële documenten voor buitenlandse instanties moet laten vertalen of wanneer u vanuit het buitenland naar Nederland bent verhuisd of wanneer u gaat emigreren, heeft u vaak een beëdigde vertaling nodig. Een beëdigde vertaling wordt gemaakt door een vertaler die door de rechtbank is beëdigd en geregistreerd. Aan de vertaling is een verklaring gehecht waaruit dit blijkt. Doorgaans zet de vertaler zijn handtekening en een stempel op de verklaring.

Wanneer heeft u een beëdigde vertaling nodig?

Een vertaling dient vaak beëdigd te worden als er sprake is van officiële documenten die door officiële instanties vereist worden. Hierbij valt te denken aan vertalingen van notariële akten, contracten of overeenkomsten, uittreksels uit de burgerlijke stand (paspoort, rijbewijs, geboorte, huwelijk, overlijden, scheiden, geregistreerd partnerschap, bevolkingsregister), processtukken, maar ook vertalingen van diploma’s, certificaten of cijferlijsten.

Voor vertalingen van documenten die voor het buitenland bestemd zijn, is vaak een zogenaamde legalisatie vereist. Dit betekent dat de beëdigde vertaling wordt voorzien van een apostillestempel van de rechtbank. Dit geldt voor landen die zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag van 1961. De meeste Europese landen hebben dit verdrag geratificeerd. Voor niet aangesloten landen geldt een uitgebreidere legalisatieprocedure die vaak langdurig is.

Bij twijfel of uw vertaling beëdigd dient te zijn en eventueel van een apostille voorzien dient te worden, raden wij aan om altijd bij de desbetreffende instantie navraag te doen.

Voor welke beëdigde vertalingen kunt u bij Euregio Language Services in Kerkrade terecht?

Dankzij haar uitgebreide netwerk van freelance vertalers uit meerdere landen kan Euregio Language Services beëdigde vertalingen in meerdere taalcombinaties verzorgen:

Nederlands-Duits Duits-Nederlands
Nederlands-Engels Engels-Nederlands
Nederlands-Frans  Frans-Nederlands
Nederlands-Russisch Russisch-Nederlands
Nederlands-Spaans Spaans-Nederlands
Nederlands-Italiaans Italiaans-Nederlands
Nederlands-Hongaars Hongaars-Nederlands

Bent u op zoek naar een beëdigde vertaler voor een andere taalcombinatie, dan kan Euregio Language Services wellicht voor u bemiddelen.

Werkwijze beëdigde vertalingen door Euregio Language Services

Bij beëdigde vertalingen werkt Euregio Language Services op basis van een vrijblijvende offerte. U kunt een digitale scan of kopie van uw officiële document naar ons doorsturen via info@euregiolanguageservices.eu, waarna u van ons een offerte en een inschatting van de benodigde tijd ontvangt. Uiteraard kunt u ook met uw document(en)  naar ons kantoor in Kerkrade komen.

De beëdigde vertaling kan via de post naar u toegezonden worden of u kunt deze ophalen op ons kantoor.
 
Interessant nieuws

Subsidie voor export- ondersteunende taaldiensten.

Deze subsidie kan oplopen tot € 11.500,-

Dankzij Prepare2Start van de EVD kunt u voor vertalingen en taalcursussen van E.L.S. 50% subsidie krijgen met een maximum van € 11.500,-.

Wij helpen u graag op weg bij het succesvol betreden van de buitenlandse markt! Mogelijkheden en voorwaarden kunt u vinden op de site van de Kamer van Koophandel.

Follow EuregioLanguage on Twitter

 

 
Sitemap  

Euregio Language Services (E.L.S.) - Graan 25 - NL 6461 RB Kerkrade - [T]+31 (0)45-8500560 - [M]+31 (0)6- 30277481

 

info@euregiolanguageservices.eu

 

VW3HTML

VW3CSS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemene voorwaarden